7 Şubat 2012 Salı

3 ZENGİN KURUBAKLAGİL SALATASI

Sonbahara girdiğimiz şu günlerde beslenmemizde kurubaklagillere daha çok yer vermeliyiz. Zengin posa kaynağı olan kurubaklagiller, geleneksel türk yemeklerinin baş tacı. Artık kurubaklagilleri tencere
yemeklerimizin yanı sıra salatalarda da sıkça kullanıyoruz. Böylece salataları bitkisel proteinle zenginleştirip daha doyurucu ve sağlıklı hale getiriyoruz.

İşte hazırlaması kolay, doyurucu ve besleyici 3 farklı kurubaklagil salatası  ...


1. Mercimekli Keçi Peynirli Salata Malzemeler (4 kişilik)
8-10 yaprak marul
1 demet yeşil soğan
Maydanoz, nane
6 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
1 orta boy rendelenmiş havuç
60 gr keçi peyniri
Zeytinyağ, limon, sirke, tuz
Tüm malzemeler istenilen büyüklükte doğranıp harmanlanır.

2. Kırmızı Biberli Kuru Börülce SalatasıMalzemeler (4 kişilik)
2 su bardağı haşlanmış kuru börülce
Dereotu, maydanoz, nane
4 adet kırmızı biber,
½ demet yeşil soğan
Zeytinyağ, nar ekşisi, tuz
Yeşillikler ve kırmızı biber kıyılır, tamamı harmanlanır.
3. Buğdaylı Roka SalatasıMalzemeler (4 kişilik)
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 demet roka
2 orta boy domates
3-4 adet yeşil sivri biber
2-3 yemek kaşığı mısır
Zeytinyağ, limon, tuz
Roka, biber ve domates doğranır, tüm malzemeler karıştırılır.
Bu salatayı arzuya göre naneli yoğurtla da servis edebilirsiniz.

Kalorisi : 290 kkal 

Değişim : 1 ET+ 2 EKMEK + 1 SEBZE + 1 YAĞ

Ekleyen : Uzm. Dyt Huriye Nakilcioğlu Tümer

www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder