7 Şubat 2012 Salı

KETEN TOHUMLU – MEYVELİ BİSKÜVİ


Kuru meyveleri 2 saat önceden ılık suda bekletin. Yumuşayınca blenderden geçirerek pire haline getirin. Yumurtayı çırpın, içine süt, yulaf ezmesi, un,1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve meyve pürelerini ilave ederek karıştırın. Ceviz ve bademi iyice ezin.
Keten tohumu, tarçın, portakal kabuğu rendesi, ceviz ve bademi meyve püreli karışımın içine ilave edin. Kek kalıbını 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Meyve püreli karışımın içine portakal suyu ve karbonatı ilave edip karıştırın Fırın tepsisine eşit miktarda yayılacak şekilde yayın. Yayılan karışımı... baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış fırında 170’C’de 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

MALZEMELER :
1 çay bardağı yulaf ezmesi 4 çorba kaşığı un 1 çay bardağı az yağlı süt 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet yumurta 6 adet kuru kayısı 8 dilim kuru elma 2 çorba kaşığı kuru üzüm 3 adet ceviz 10 adet badem 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı keten tohumu 1 çay kaşığı karbonat ½ adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi


Kalorisi : 200

Değişim : 1 ekmek + 2 meyve + 1 yağ
 
* www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder