7 Şubat 2012 Salı

FIRINDA KARNABAHAR

Karnıbaharları buharda biraz pişirin veya az suda haşlayın. Suyunu dökmeyin. Sarımsakları ince dilimler halinde doğrayın. Domatesi rendeleyin. Biberleri uzun uzun doğrayın. Biraz tavda pişirin. İçine baharatları ilave edin. Sosun içine karnıbaharın haşlama suyunu ilave edin.

Borcama veya küçük kiremitten güveçlere karnıbaharları yerleştirin ve üzerine sos ilave edin. Biraz zeytinyağı ekleyin. 1 porsiyon yemek için 1 tatlı kaşığı yağ hesaplayın. Fırında üzeri kızarıncaya(pembeleşmesi yeterli) kadar pişirin. Dilerseniz daha az yağ ilave edip, üzerine fırından almaya yakın 1 er dilim light kaşar ilave edebilirsiniz.

Malzemeler:
• karnıbahar • zeytinyağı • sarımsak • domates • kırmızı ve yeşil biber • nane, karabiber • light kaşar
www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder