7 Şubat 2012 Salı

Soğuk Çorba

 
Aşurelik buğdayı ayıklayıp yıkayın. Daha kolay pişsin isterseniz geceden buğdayı ıslatabilirisiniz. Nohutu ve fasulyeyi de geceden ıslatın ve sabah buğdayları düdüklü tencerede yaklaşık 20 dak. kaynatın. Nohutu ve kuru fasulyeyi de düdüklü tencerede birlikte haşladıktan sonra soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta süzme yoğurdu iyice çırpıp üzerine ayran kıvamına gelene kadar su ilave edin. Haşladığınız buğdayları, nohutu ve fasulyeyi de ayrana ilave edip tuzunu da koyun. İnce ince doğranmış bol taze naneyi de çorbanıza katın. Soğuması için buzdolabında servis edilecek saate kadar bekleyin.


MALZEMELER :

Yarım kilo süzme yoğurt 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut ½ su bardağı kuru fasulye Taze nane Tuz

Afiyet Olsun

Kalorisi : 160 kalori 

Değişim : 1ekmek + 1/2 et + 1/2 süt

Ekleyen : Diyetisyen ZEYNEP BUDAKOĞLU SUBAŞI

* www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder