Aşurelik
buğdayı ayıklayıp yıkayın. Daha kolay pişsin isterseniz geceden buğdayı
ıslatabilirisiniz. Nohutu ve fasulyeyi de geceden ıslatın ve sabah
buğdayları düdüklü tencerede yaklaşık 20 dak. kaynatın. Nohutu ve
kuru
fasulyeyi de düdüklü tencerede birlikte haşladıktan sonra soğumaya
bırakın. Ayrı bir kapta süzme yoğurdu iyice çırpıp üzerine ayran
kıvamına gelene kadar su ilave edin. Haşladığınız buğdayları, nohutu ve
fasulyeyi de ayrana ilave edip tuzunu da koyun. İnce ince doğranmış bol
taze naneyi de çorbanıza katın. Soğuması için buzdolabında servis
edilecek saate kadar bekleyin.
MALZEMELER :
Yarım kilo süzme yoğurt
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
½ su bardağı kuru fasulye
Taze nane
Tuz
Afiyet Olsun
Kalorisi : 160 kalori Değişim : 1ekmek + 1/2 et + 1/2 sütEkleyen : Diyetisyen ZEYNEP BUDAKOĞLU SUBAŞI
* www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder