7 Şubat 2012 Salı

Glutensiz Kek



Sütü kaynat , ılıt. Sütün bir kısmı ile mayayı erit. Margarin ve şekeri iyice karıştır. Yumurtayı ekle. Süt , maya, margarinli şeker, yumurta karışımına unu ekle. Vanilyayı ekle ve yağlı kaba dök.
30 dakika mayalandır. 200 derece 20 dakika pişir
Bu miktarlar 4 porisyon içindir. Dilerseniz 2 katını (8 porsiyon için) koyabilirsiniz.
1 porsiyon 50 g olarak hesaplanmıştır.
MALZEMELER : 
1/2 çay bardağı süt , 1 silme yemek kaşığı kuru maya, 6 silme yemek kaşığı margarin, 6 silme yemek kaşığı pudra şekeri, 1/2 yumurta, 10 silme yemek kaşığı pirinç unu, 1/2 vanilya
Kalorisi : 280 

Değişim : 3.4 g protein, 35.5 g karb , 2.6 g yağ

Ekleyen : DİYETİSYEN DÜNYASI


www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle..  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder