7 Şubat 2012 Salı

KURU BÖRÜLCE YEMEĞİ

Börülceler bir gün önceden suda bekletildikten sonra kaynatılır ve diğer malzemelerin ilave edilmesi için bekletilir. Ayrı bir tencerede zeytinyağı içerisinde ince kıyılmış soğan ve salça kavrulur.
Kırmızı birber ve tuz ilave edilerek kaynatılan börülce ile tencerenin içine dökülür. 10-15 dk daha kaynatılan börülce ocaktan alınarak servis yapılır.

(Ege Diyeti'inden)
Malzemeler:
500 gr. kuru börülce 2 adet soğan 1 çay kaşığı salça 1 çorba kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz bir çay bardağı zeytinyağı iki buçuk bardak su.


www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder