7 Şubat 2012 Salı
BAMYA ÇORBASI ( 6 kişilik)
Bamyayı yıkayın. Soğanı soyun, yıkayın, yarım ay şeklinde ince ince doğrayın, sıvıyağı tencereye koyup üzerine soğanları ekleyin, 1-2 dakika karıştırın. Üzerine kuşbaşı şeklinde doğranan eti ilave edin 5 dakika kısık ateşte ara ara karıştırın. Ayrı bir kapta yıkanmış domatesi küp küp doğrayın ve tencerenin içine 5 bardak su ile ilave edin. Bamya ve limon suyunu kaynayan karışıma ekleyin. Bamyalar yumuşayıncaya kadar 20–30 dakika kadar pişirin. Bamya çorbası üzerine karabiberi ekleyip servis yapın.
MALZEMELER :
1/ 2 su bardağı kuru bamya, 100 gram küçük doğranmış kuşbaşı, 1 büyük boy soğan, 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, 3 orta boy domates, 5 su bardağı kadar su, 2 tatlı kaşığı kadar tuz, 3 yemek kaşığı kadar limon suyu, 1/ 2 tatlı kaşığı kadar karabiber
Kalorisi : 100
* www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder