7 Şubat 2012 Salı

RATATOUİLLE

Fırını 200C'ye getirin. Patlıcanı, kabağı, 1/2 su bardağı. zeytinyağını, 1 yemek kaşığı taze kekiği, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1/2 tatlı kaşığı karabiberi karıştırın. Karışımı fırın tepsisine yayıp ısınmış fırında közleyin. (30-60 dk) Domateslerin kabuklarını soyun, her birini 4-6 eşit parçaya bölün. Biberleri ocakta közleyin, soyup çizgi şeklinde doğrayın.
Patlıcan ve kabaklar közlenince 2 yemek kaşığı zeytinyağını geniş ve derin bir tavada ısıtın. Sarımsak ve soğanları ekleyip 4 dakika pişirin. Domates ve biberleri ekleyip 5 dakika daha pişirin. Patlıcan, kabak, 1/4 su bardağı. fesleğen, kekiği, tuz ve karabiber ilave edin. Ateşi kısıp yarım saat pişirin. Servise hazır.
Malzemeler:

2 orta boy patlıcan, küp küp doğranmış 4 orta boy kabak, küp küp doğranmış 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı taze kekik, doğranmış tuz, karabiber 5 adet domates 2 orta boy dolmalık biber, kırmızı ve sarı 4 diş sarımsak, doğranmış 2 orta boy soğan, piyazlık (yarım ay şeklinde) doğranmış yarım su bardağı taze fesleğen, doğranmış yarım su bardağı maydanoz, doğranmış
www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder