7 Şubat 2012 Salı

KURU BÖRÜLCELİ TARHANA


Evde yapılmış mis gibi tarhana gibisi yoktur. Özelikle kış akşamları mükemmel bir başlangıç, besin değeri çok yüksek ve doyurucu bir çorbadır. Ülkemizde bir kaç çeşit tarhana var ama ben Aydın'da yapılan , daha çok Ege yöresinde yapılan toz şeklinde yapılan tarhanadan bahsediyorum. Diğer çeşitlerle ve hazır tarhana ile de denenebilir tabi...
Direk yağsız salçayı tencereye koyarak da yapabiirsiniz, çok az zeytinyağı ile de salça biraz kavrurarak da yapabilirsiniz. İçine ilave ettiğiniz su kaynadıktan sonra tarhanayı koyarak pişirin . İçine kesilmemiş 2-3 diş sarımsak eklerseniz antioksidan değerini de arttırmış olacaksınız.

Önceden 1 gece suda beklemiş kuru börülceyi suda haşlayın. Az suda haşlayın ki suyu boşa gitmesin ve asla haşlama suyunu dökmeyin. Bu kadar değerli vitaminleri kaybetmemek lazım!

Pişmiş tarhana çorbasının içine 1 kaseye 2 yemek kaşığı kuru börülce gelecek şekilde haşlanmış börülceyi ilave edin. Böylece hem protein değeri daha yüksek , lif oranı daha iyi ve çok lezzetli bir çorba içmiş olacaksınız.
Üzerine de nane çok yakışır..

Afiyet olsun!


MALZEMELER :
toz tarhana (tercihen ev yapımı) kuru börülce zeytinyağı(isteğe göre) salça nane


Kalorisi : 100

Değişim : 1,5 ekmek


* www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder