7 Şubat 2012 Salı

NOHUTLU KARNIYARIK

Yıkanıp kabukları aralıklı olarak soyulan patlıcanlar yağ ilave edilmeden teflon tavada kapağı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Doğranmış soğan yağ ile pişirildikten sonra üzerine rendelenmiş domates, nohut,
karabiber ve tuzu yağ ile birlikte 5 dakika karışım kısık ateşte bekletilir. Ortalarından uzunlamasına kesilen patlıcanın içine nohutlu karışım doldurup yayvan bir tencerede yarım çay bardağı sıcak suyu ilave ederek 10 dakika daha pişirilir.

Malzemeler:
Patlıcan 4 adet , Soğan 1 büyük boy, Zeytin yağı 3yemek kaşığı, Domates 1 orta boy, Nohut (haşlanmış) 2 su bardağı, Tuz 2 tatlı kaşığı, Karabiber ¼ çay kaşığı, Su ½ çay bardağı
www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder