7 Şubat 2012 Salı

YUMURTALI ARAPSAÇI

Ege otlarından Aydın'da çok sık yapılan arapsaçı anason kokulu, çok lezzetli bir ottur. Kavurma şeklinde yemeği yapılır, yoğurtlu veya yumurtalı olarak tüketilir.
Tencereye biraz zeytinyağı koyun (2 yemek kaşığı )
pırasaları küçük küçük doğrayın ve pembeleşinceye kadar pişirin.İçine yıkanmış ve ince ince kıyılmış 1 bağ arapsaçını ekleyin. Ağzını kapatın. Piştikten sonra üzerine 1 veya 2 adet yumurtayı çırpın ve ekleyin. karabiber eklemeyi unutmayın.
Malzemeler:
1 bağ arapsaçı, pırasa, zeytinyağı, 2 yumurta, kırmızı toz biber beya pul biber

www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle..  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder