7 Şubat 2012 Salı

Haşhaşlı Tatlı

 
Derin bir kasede yumurta ve şeker karıştırılır. Üzerine haşhaş, irmik, un ve kabartma tozu eklenir. Orta büyüklükte bir borcam veya tepsi yağlanıp hazırlanan hamur 180 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar (30-40 dk ) pişirilir.

Ayrı bir tencerede şeker ve su kaynatılır. Kaynamaya başladığında limon suyu eklenir 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra altı kapatılır.
Fırından çıkan kek 1-2 dakika bekletildikten sonra üzerine sıcak şerbet yavaş yavaş dökülür. 2 saat sonra tatlınız servise hazır. Servis ederken üzerine krem şanti ekleyebilirsiniz.


MALZEMELER :
Malzemeler: -4 yumurta -1 su bardağı şeker -1 su bardağı irmik -1 su bardağı haşhaş -1 su bardağı un -1 çay kaşığı kabartma tozu Şerbeti için : 1 su bardağı şeker, 4 su bardağı su , yarım limon suyu

Kalorisi : 190

Değişim : 2 Ekmek + 1 yağ + 1 meyve
 
* www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder