7 Şubat 2012 Salı

SİRKELİ PATLICAN

Sebzeleri yıkayın. Patlıcanın saplarını kesin, kabuğunu soyun, boyuna dörde bölün, küp küp doğrayın. 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile birlikte kapağını kapatın,
ara sıra çevirerek 10 dakika pişirin. Sarımsağı soyun, yıkayın ve ezin ve patlıcana ekleyin. Domatesi dörde bölüp ince ince doğrayın ve patlıcana ekleyip hep birlikte 5 dakika pişirin. Sirke, tuz ve suyu koyup 2–3 dakika pişirip servis yapın.
Malzemeler:
6 adet orta boy patlıcan, 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, 10 diş sarımsak, 2 orta boy domates, 1 su bardağı kadar sirke, 2 tatlı kaşığı kadar tuz, 1 çay bardağı kadar su ( sıcak)
www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder