7 Şubat 2012 Salı

DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI

Kök kısımlarını keserek kumlu kısımlarını atın. Kaln kısımlarını da güzelce yıkayın, kumlu kalmamasına dikkat edin. Üstünü geçecek kadar su koyup 5 dakika kaynatıyoruz ve altını kapatıp 10/15 dakika suyun içinde bekletiyoruz daha sonra suyunu süzüp
deniz börülcelerinin kılçıklarını çıkarmak gerekiyor. börülcelerin kalın kısımlarından tutun ve diğer elinizle börülceyi aşağıya doğru çekiyoruz böylece içinden kılçığını çıkarmış bulunuyoruz.1 veya yarım limon, zevke göre bol sarımsak, 1/2 kahve fincanı yani 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. (2 kişilik)
Malzemeler:
• 1 bağ deniz börülcesi • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • sarımsak • limon

www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder