7 Şubat 2012 Salı

EV YAPIMI HAMBURGER

Hamburger köftesi:
Kıymayı bir kaba alın. Kuru soğanı soyup rendeleyin, kıymaya ekleyin. Diğer malzemeleri de ekleyin. Bütün malzeme birbirine karışana kadar yoğurun. Kıymayı 4 eşit parçaya bölün.
Elinizle bastırarak yuvarlak ve yassı köfteler yapın. Teflon tavada hiç yağ eklemeden çevirerek pişirin.

Hamburger hazırlanışı:
Hamburger ekmeklerini enlemesine ortadan ikiye kesin. Alt parçaya köfteyi yerleştirin. Üzerine biraz ketçap koyun. Domates dilimi, halka halka doğranmış soğan ve ince kesilmiş salatalık turşusunu yerleştirin. En üste bir yaprak marul koyun. Diğer ekmek parçasını üzerine kapatın.


Hamburger köftesi için malzemeler: 500 g kıyma, 2 kaşık galeta unu, 1 adet kuru soğan, 1 yemek kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 
Hamburger için diğer malzemeler: 4 yaprak marul, 1 adet domates, 4 adet kornişon turşu, 1 adet kuru soğan , 1 tatlı kaşığı ketçap,

www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder