7 Şubat 2012 Salı

EKŞİLİ SULU KÖFTE

Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve yıkanmış pirinci koyarak iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp una bulayın. Bir tencereye 8 bardak su koyarak kaynatın.

Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Kaynayan suyun içine önce havuçları,daha sonra patatesleri atın, biraz yumuşayınca köfteleri teker teker ekleyin.Köftelerin pirinci piştiğinde ateşten indirin.
Malzemeler:
200 gr.yağsız kıyma, 1 orta boy soğan, ½ çay bardağı pirinç, 1 adet havuç, 1 adet patates, 1 adet yumurta, ½ çay bardağı un, 1 limon suyu, Karabiber, Tuz 
www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder