
Hamur için yumurtayı çırpın. Yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar iyice yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. İçi için peyniri çatalla ezin. İnce ince doğranmış maydanozları ekleyerek karıştırın. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın... Merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. Açılmış hamurlara 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyun ve avucunuzda yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 150’ derece fırında 40-45 dk pişirin.
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı kadar zeytinyağı
1 su bardağı az yağlı yoğurt
1,5 su bardağı kadar kepekli un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kadar tuz
İç malzemeleri :
100 gram az yağlı beyaz peynir veya köy peyniri
1/ 3 demet maydanoz Üzeri için:
Kalorisi : 160
Değişim : 2 ekmek + 1 yağ yerine geçer
* www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder