
Kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın. Havucu soyup, iri kuşbaşı et formunda dilimleyin.
Diğer taraftan, kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış iki dilim ince balkabağını da iri kuşbaşı et şeklinde doğrayın. Sarımsakları dövüp, bir kenarda bekletin. Geniş bir tencereye, zeytinyağıyla beraber kuru soğan, havuç ve dövülmüş sarımsakları aktarın...Orta ısıdaki ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 5 dakika kadar pişirin. Üzerine, doğranmış balkabakları ve defne yaprağını ekleyerek, 7-8 dakika, ara sıra karıştırarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin. Son olarak, tavuk suyu, ılık su, tuz, karabiber ve kimyonu tencereye ekleyin. Orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişirin. Ocaktan alınca içindeki defne yapraklarını çıkarın. Çorba henüz sıcakken el blendırıyla ya da mutfak robotuyla ezerek püre haline getirin. Üzerine kırmızı pul biber gezdirip, servise sunun.
MALZEMELER :
1 adet büyük boy kuru soğan 1 adet orta boy havuç 2 diş sarımsak 2 dilim soyulmuş balkabağı (kavun dilimi boyutlarında) 2 adet kuru defne yaprağı 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz, karabiber ½ çay kaşığı kimyon 2 su bardağı yağı alınmış tavuk suyu 5 su bardağı ılık su
Kalorisi : 150
Değişim : 1,5 ekmek + 1 yağ
* www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder