7 Şubat 2012 Salı

Balık Graten Sebzeli

Balıkları temizleyip yıkayın. Süzüp üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra 10 dakika marine edin. Balıkların her iki yüzüne tereyağı sürüp alüminyum folyoya sarın. 150 derece fırında 10 dakika pişirin.
Ekmek içini ufalayıp alüminyum folyoya serin ve kızgın fırına verip kızartın. Fırından alıp kaşar peyniri ve hardalla karıştırın. Balıkları fırın tepsisine dizin.
Hazırladığınız ekmekli karışımı balıkların üzerine yayın. Orta ısılı fırında 10 dakika daha pişirin.
Havuç ve patatesleri soyun. Havuç ve biberi julyen doğrayın. Patatesleri ikiye bölün. Hepsini tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün. Balıkları fırından çıkarıp servis tabağına alın. Patates, havuç ve biber eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler:
• 4 Beyaz Etli Balık 200 gr * 4 • 2 Dilim Ekmek • 1 Çorba Kaşığı (silme) tereyağı • 50 gr yağsız kaşar rendesi • 1 çay kaşığı Hardal • 2 adet havuç • 4 küçük boy patates • 1 çarliston biber • Tuz, • Karabiber • Pul biber, • Kekik
www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle..  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder