7 Şubat 2012 Salı

ETLİ KABAK DOLMA

kabaklar ve domatesler dışında kalan malzemeleri karıştırarak dolmalık iç hazırlayın. Domateslerin kabuklarını soyup yarım daireler şeklinde doğrayın. Kabaklar taze olduğu için kabuklarını iyice yıkayarak temizleyin, soymanıza gerek kalmadan içlerini çıkartın. 2 parmak genişliğinde, halka şeklinde kesin.
Halkalara hazırladığınız içi doldurup dizin. Üzerlerine domates kapatın. 1 su bardağı kaynamış suyu ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. Kabaklar yumuşayana kadar, kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapın.
Malzemeler:
1kg dolmalık kabak , 500g kıyma , 2 orta boy kuru soğan, 1 çay bardağı pirinç veya bulgur, 1 çay bardağı doğranmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 domates , suyu için 1 su bardağı kaynamış su , 1 tatlı kaşığı domates salçası üzerine sarımsaklı yoğurt , dereotu
www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder