
Halkalara hazırladığınız içi doldurup dizin. Üzerlerine domates kapatın. 1 su bardağı kaynamış suyu ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. Kabaklar yumuşayana kadar, kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapın.
Malzemeler:
1kg dolmalık kabak , 500g kıyma , 2 orta boy kuru soğan, 1 çay bardağı pirinç veya bulgur, 1 çay bardağı doğranmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 domates , suyu için 1 su bardağı kaynamış su , 1 tatlı kaşığı domates salçası üzerine sarımsaklı yoğurt , dereotu
* www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder