
Kerevizi soyduktan sonra küp küp parçalara bölün. Kerevizler çok küçük olmasın. 1 ceviz içi büyüklüğünde olursa yeterlidir. Limonlu suda bekletin. Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı salça koyun. Kerevizleri sudan çıkarın ve tencereye ekletin. Biraz kırmızı toz biber ve kara biber ekleyin.
Haşlanmış nohutlarla beraber az suda pişirin. Dilerseniz nohutları ocaktan almaya yakın da ekleyebilirsiniz. Yemeği sıcak servis yapın. Kerevizin yeşil kısımlarını yani yapraklarını mutlaka yemeğe ilave edin.
Malzemeler:
• kereviz • haşlanmış nohut • kırmızı toz biber • domates salçası • karabiber • zeytinyağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder