
Sebzeleri, yıkayın, ayıklayın. Havucu ve kerevizi iyice yıkayın. Soğanı soyun, yıkayın ve ince ince doğrayıp, tencereye zeytinyağı ile birlikte ilave edip kısık ateşte 1–2 dakika pişirin. Salça, tuz, su tencereye ilave edip kaynamaya bırakın. Sebzeleri çok ince küpler şeklinde doğrayın ve kaynayan karışıma ekleyip karıştırın... Bulguru ayıklayıp yıkayın, erişte ile birlikte kaynayan karışımın içine ilave edip 20–25 dakika pişirin. Kuru nane, kekik, kırmızıbiber ve karabiberi kaynayan çorbanın üzerine ilave edip servis yapın.
MALZEMELER :
1 su bardağı nohut ( önceden pişmiş) 1 küçük boy soğan 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı 1 yemek kaşığı kadar salça 5 su bardağı kadar su 2 tatlı kaşığı kadar tuz 1-2 yaprak lahana 1/2 küçük boy pırasa ½ adet kereviz 1 küçük boy havuç ½ çay bardağı erişte 1/2 çay bardağı bulgur 1 çay kaşığı kadar karabiber 1 yemek kaşığı kadar kuru nane 1 tatlı kaşığı kadar kekik 1 çay kaşığı kadar kırmızıbiber
Kalorisi : 150
* www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder