7 Şubat 2012 Salı

İZMİR KÖFTE

Kıymaya, ufalanmış ekmekği, ince doğranmış maydanozu, karabiber ve tuzu, rendelenmiş soğan ve yumurtayı ekleyerek yoğurun. Bunları parçalara ayırıp parmak büyüklüğünde yuvarlayın. Tepsiye dizerek fırına sürün.
Piştikten sonra küçük bir kaba alıp katı yağda kavurduğunuz salça ve una 3 bardak su koyup 10 dakika kaynatıp köftelerin üzerine dökün. Bir müddette böyle kaynatıp arzu ettiğiniz garnitür ile servis yapın.


MALZEMELER : 
1 kg. kıyma 2 baş soğan 2 dilim bayat ekmek içi 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı yağ 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı karabiber yarım çay kaşığı kimyon 3 bardak su 1 yumurta tuz 


Kalorisi : 200 

Değişim : 3 değişim et yerine geçer

Ekleyen : DİYETİSYEN DÜNYASI


www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder