7 Şubat 2012 Salı

HARDALLI BAMYA

Hardal, zerdeçal ve çiliyi sıcak su ile karıştırın ve 20 dakika kadar dinlendirin. Bamyaları yıkayın ve havlu ile kurulayın.Yağı ısıtın, kimyon tohumlarını, soğanı, çili tohumlarını ve bamyayı ekleyin.
Bir iki defa çevirin. Baharatları ve yoğurdu da ekleyerek iyice karıştırın. Suyunu da ekledikten sonra yemeği kaynamaya bırakın. Isıyı azaltın, bamya yumuşayıncaya kadar pişirin. (Bamya yerine havuç, kabak ya da diğer sebzeleri kullanabilirsiniz.) 

Malzemeler:
2 yemek kaşığı hardal (çekilmiş), 1-2 çay kaşığı zerdeçal, 1/2 çay kaşığı çili, 10 yemek kaşığı sıcak su, 450 gr. bamya, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 1 yemek kaşığı kimyon ya da soğan tohumu, 2-3 yeşil çili tohumu, 150 gr. yağsız yoğurt, 75 ml. su
www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder