
Makarnayı (kepekli makarna veya erite ile yapılabilir) sulu bir şekilde
haşlayın. çorba gibi içinde bol su olmasına dikkat edin. piştikten
sonra içine haşlanmış yeşil mercimekleri ekleyin. ocağın altını kapatın
ve süzme yoğurt (kese yoğurdu) ve sarımsak ile hazırlanmış karışımı
ekleyin .
tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı , kırmızı toz biber ve yumurtayı
sürekli karıştırarak pişirin. çorbanızın üzerine biberle pişmiş
yumurtadan 1-2 yemek kaşığı kadar ekleyin. üzerine nane ekleyin.
(Ege Diyeti'nden)
MALZEMELER :
makarna, süzme yoğurt, sarımsak, haşlanmış mercimek, kırmızı toz biber, zeytinyağı, nane
Kalorisi : 200
Değişim : 1 ekmek+ 1 et+ 1/2 yoğurt + 1 yağ
* www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder