7 Şubat 2012 Salı

YOĞURTLU ÇORBA

Makarnayı (kepekli makarna veya erite ile yapılabilir) sulu bir şekilde haşlayın. çorba gibi içinde bol su olmasına dikkat edin. piştikten sonra içine haşlanmış yeşil mercimekleri ekleyin. ocağın altını kapatın ve süzme yoğurt (kese yoğurdu) ve sarımsak ile hazırlanmış karışımı ekleyin .
tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı , kırmızı toz biber ve yumurtayı sürekli karıştırarak pişirin. çorbanızın üzerine biberle pişmiş yumurtadan 1-2 yemek kaşığı kadar ekleyin. üzerine nane ekleyin.
(Ege Diyeti'nden)

MALZEMELER :
makarna, süzme yoğurt, sarımsak, haşlanmış mercimek, kırmızı toz biber, zeytinyağı, nane

Kalorisi : 200

Değişim : 1 ekmek+ 1 et+ 1/2 yoğurt + 1 yağ
 
* www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder