7 Şubat 2012 Salı

ÇİNGENE PİLAVI


Aydın'a özel bir kahvaltılıktır. Sabah taze taze aldığınız domatesi, maydanozu , kuru soğanı(az koyun) , yeşil biberi doğrayın. Sabah 1 dilim peynir yerine 4 yemek kaşığı kesik peyniri (Aydın'daki adı kesik'tir,
diğer şehirlerde yağsız tuzsuz lor olarak biliniyor) veya 2 et (peynir) hakkınız var ise 8 yemek kaşığı kesik ile salatanızı karıştırın. Aydın'ının mükemmel zeytinyağını da eklediniz mi, esmer ekmek ile mükemmel bir kahvaltı hazır demektir.


Malzemeler:
4-5 yemek kaşığı yağsız tuzsuz kesik peyniri(lor) + maydanoz+ 1 adet domates, 1 adet yeşil biber+ az kuru soğan + 1 yemek kaşığı zeytinyağı + biraz kırmızı pul biber


www.diyetisyendunyasi.com'a teşekkürlerimizle..  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder